Monday, January 7, 2008

SLMM samt säkerheten höjs i Colombo

Försöker få till stånd en intervju med den nordiska observatörsstyrkan SLMM (Sri Lanka Monitoring Mission), förhoppningsvis kommer mer information under dagen...

Shammuganathan Ravishankar alias "Charles" dödades i ett bakhåll utfört av regeringsstyrkor under den gångna helgen. Charles tros ha varit ansvarig för LTTE:s underrättelseverksamhet. Uppgiften om Charles död har bekräftats av både regering och rebeller.

Civilbefolkningen i Vanni-området (rebellernas starka fäste) har protesterat mot rebellernas borttvingande av utländska såväl som lokala hjälparbetare från Vanni. Rebellerna uppger att NGO:s hindrar rebellernas aktiviteter i området.

Efter det att den Sri Lankesiska regeringen hoppat av vapenstilleståndsavtalet från år 2002 så har man så smått börjat att trappa upp säkerheten i Colombo igen. Under gårdagens "säkerhetsräd" i Colombo togs 198 personer i förvar och 8 fordon beslagtogs. När jag passerade genom staden under den sena kvällen kunde man se flertalet (mer än vanligt) militära motorcykelpatruller och militärjeepar köra runt och leta efter "misstänkta" personer.

Någon intervju med SLMM blev det tyvärr inte.

Detta inlägg är troligtvis det sista som kommer att läggas upp såvida det inte händer fler saker innan jag äntrar planet för hemfärd imorgon. Ska bli "härligt" med 20 timmars resande.

2 comments:

Anonymous said...

Hej.
skulle du kunna skicka en kopica av din intervju till mig också.
tyosweden@gmail.com

Du kan även besöka den här sidan.
www.tyosweden.se

http://tyosweden.blogandme.com/index.htm

Anonymous said...

Härligt! Ska det bli skönt att komma hem? Hoppas vi kan ses snart!

Kram!