Saturday, December 22, 2007

De humanitära organisationerna skakade samt nästan nakna män

De humanitära organisationerna med verksamhet i Sri Lanka är skakade av det senaste mordet på en nationell Röda Korset-medarbetare. Tidningen Daily Mirror (lördag 22 december 2007) rapporterade att en lokal Röda Korset-anställd bortfördes från sitt hem den 14 december av oidentifierade beväpnade personer. Två dagar senare hittades hans kropp.

Det är inte första gången Röda Korsets medarbetare dödats. Den 1 juni 2007 fördes två medarbetare bort och dödades när de befann sig på Fort tågstation i centrala Colombo. En händelse som är mycket omdiskuterad eftersom Fort tågstation är välbevakad av både polis- och militärposteringar.

Förutom rapporteringar om tråkigheter så dök det upp ett fototillfälle under förmiddagen på YMCA. Det visade sig att kvalificeringstävling till lankesiska nationella mästerskapen i bodybuildning skulle äga rum i lokalen nedanför mitt rum. Beväpnad med kameror sprang jag ner och fick klartecken att plåta i begränsad omfattning. Tyvärr var de petiga med att inte låta mig springa runt alltför mycket. Ett urval av bilderna kan beskådas på följande webbadress: http://www.lightstalkers.org/galleries/slideshow/6366 (observera att bildspelet kräver Flash-plugin installerad).


Från bildserien "Sri Lankan Bodybuilders"


Från bildserien "Sri Lankan Bodybuilders"


Från bildserien "Sri Lankan Bodybuilders"

Från bildserien "Sri Lankan Bodybuilders"


Från bildserien "Sri Lankan Bodybuilders"

1 comment:

Anonymous said...

Ha, ha... vilka "fina" killar du har hittat! Något för dig i födelsedagspresent? Grattis på din dag och hoppas att du köper dig något kul och firar! Ska bli kul att höras igen när du kommer hem!

Kramar Linda