Monday, November 26, 2007

Inga soldatbilder men dock Gula Melaka och Tri-Sandwich

Äntligen svarade någon i telefonerna på försvarsministeriet. Det blev ingen upphetsande konversation men fick bekräftat uppgifterna om att ministeriet måste ge ett tillstånd för all media innan det går att bege sig norrut eller österut. Det är ju ett ganska bra system om man vill förhindra insyn, det verkar i alla fall så med alla rundturer kring försvaret och media. Skickade därefter en ny begäran om tillstånd till ministeriet samt ett brev till kontakten på UNHCR. UNHCR lär svara snabbast.

Tog en lång promenad för att ta några soldatbilder, tyvärr blev det inte några bilder även om jag tjatade på ganska bra. Passerade en kopparsmed efter ett tag och stannade till och försökte kommunicera på olika sätt. Mannen hade inga större kunskaper i engelska men fick ändå ganska lätt fram priserna på de olika oljelamporna och kopparelefanterna.


Oljelampor och kopparelefanter

Av en händelse hamnade jag på Paradise Road där både Gallery Café (nämnd i tidigare inlägg) och Kricketklubben ligger. Beställde fruktdrink och specialdesserten "Gula Melaka" på Bawas gamla kontor. Gula Melaka är en slags kokosnötssufflé som påminner både i smak och konsistens om söt risgrynsgröt. En passande dessert med tanke på säsongen.


Entrén till Gallery Café


På båda sidor om den takförsedda gången finns det olika sittplatser som inspirerar till samtal. I bakgrunden hittar man en Bawa-souvenirbutik


I kafé och restaurangdelen delar konstverk och bakverk utrymme


Desserten Gula Melaka och en Colombo-fruktdrink

Pendlade därefter mellan huvudgatan Galle Road och parallellgatan Duplication Road tills jag kom fram till lyxhotellet Galadari (Colombo 1). Enligt olika lokala nöjesguider så serverar Galadari en speciell Tri-Sandwich som jag länge funderat på att prova. Beställde en sådan samt kaffe. Förväntade mig något jättespeciellt med tanke på de lovord jag läst om smörgåsen. In kom en tallrik med fyra rostade brödtrianglar i olika lager ackompanjerat med pommes frites. Sandwichen innehöll bacon och ägg, ost och grönsaker samt kycklingsallad. Ingen värstingsmörgås men tillräcklig portion för att bli mätt.


Galle Road i höjd med Bambalapitiya (Colombo 4). Galle Road sträcker sig nästan hela vägen från bank- och affärsdistriktet i norr till Colombos yttre stadsgräns i söder


Hotell Galadaris Tri-Sandwich

No comments: