Saturday, October 27, 2007

Fiskrestaurang à la Lanka-stil

Tog det lugnt hela dagen, fixade småsaker och läste lite. Gick till restaurang Sea Fish som nu var öppen. Det var folktomt, jag var den enda gästen, kanske var jag för tidig? Efter ett tag började några få stadsbor att dyka in. Sea Fish är en restaurang som specialiserar sig på lankesiska fisk- och skaldjursrätter och visade sig vara ännu ett trevligt avbrott från basfödan ris och kurry.

Stora fiskar stirrade på en från akvarier lite längre bort i lokalen. Dessa skulle dock inte anrättas, de var mest där som en del av havstemat (tror jag).

Beställde in en Lion öl och dök ner i menyn. Beställde rökt fisk på finskuren salladsbädd. Fisken, tre små skivor, var utsökt och röksmaken var genomgående. Därefter valde jag en fisk- och skaldjurstallrik bestående av fyra tunna fiskkotletter (olika fisksorter), några räkor tillredda i olja och något som närmast kan liknas vid thailänsk grön kurry. En bit bläckfisk, en halv liten krabba, grillad lök och tomat samt en handfull pommes frites ackompanjerade anrättningen. Till efterrätt tog jag en Sea Fish special, bestående av ett hav av tärnade färska frukter och glass serverade i en urgröpt ananas.

Det är svårt att jämföra Sea Fish och Sea Spray eftersom det är restauranger med olika inriktningar och kundkretsar. Sea Fish vänder sig i första hand till lankeser och lankesisk matkultur. Sea Spray har en riktad internationell framtoning och en kundkrets bestående till stor del av västerländska turister och affärsmän. Båda två restaurangerna rekommenderas dock varmt.

Det kommer definitivt att bli fler besök på Sea Fish. Vad sägs om hummer?

No comments: