Monday, October 22, 2007

Cargills och KFC Sri Lankan-style

Måndag! Regnet fortsätter att ösa ner, det brukar bli några timmars uppehåll under dagen. Kilade snabbt över till Cargills på York Street, Colombo 1 och provianterade. Kom ut med mygg-apparat (en dosa med vätska man fäster i en liten uppvärmningsanordning som i sin tur pluggas in i vägguttaget), ett paket lokalt odlade russin, M&M-liknande chokladkulor, lankesisk kaka (ser ut som sockerkaka men smakar ganska mycket konstgjort) och till min stora förvåning och glädje CHOCOPIE från Korea!!!

ChocoPie är kort och gott en blandning av kaka och godis. Små barn i Korea springer runt och snaskar på sådana hela tiden (nästan). De består av två skivor mjuk kaka, mellan kakskivorna finns ett lager med marshmallow. Det hela försluts därefter med ett chokladöverdrag. De är oförskämt dyra att köpa i de östasiatiska affärerna i Sverige och Danmark (när de har fått in några paket) men här kostade det mindre än 12 kronor för ett paket.


ChocoPie, Choconuts, minibananer och russin

Kilade inom KFC (ligger i samma byggnad som Cargills) för ett snabbmål samt för att lindra magen efter ett par veckor med enbart chillikryddad mat. Halvpopulärt ställe, kanske var det för att priserna var nästan dubbelt så höga mot vad ett normalt mål mat kostar på ett lokalt matställe. Kollade snabbt på deras meny och bestämde mig för en originalmeny med potatisklyftor. Tyvärr sa expediten, vi har inte originalmenyer, bara "Hot and Spicy"!

No comments: