Monday, December 3, 2007

Säkerhetsnät över Colombo, 800 tamiler rapporteras ha anhållits

Efter en lugn helg (inga ytterligare dåd i Colombo, dock som vanligt i norra och östra delarna) med kinesiska kycklingfötter, tjattrande societetsdamer, cricket och italienare på pub som "I wan ee-talian coff-ee" börjar en ny strålande vecka.

Ett "säkerhetsnät" lades igår (söndag 2 december 2007) över Colombo och övriga delar av landet. Tusentals tungt beväpnade militärer och poliser ska ha utstationerats i Colombo. Noggranna undersökningar av både fordon och personer sker. Bussresenärer visiteras innan de får kliva på stadsbussarna. Tidningen Daily Mirror rapporterar idag (måndag 3 december 2007) att över 550 personer anhållits under gårdagen för vidare förhör. Tidningen The Nation uppger (måndag 3 december 2007) att över 800 tamiler har anhållits i Colombo sedan i fredags.

MCNS uppger att en paketbomb hittats under morgonen (runt kl. 08:30, måndag 3 december 2007) i närheten av ett bostadskomplex i Colombo 5. I närheten bor TNA-parlamentarikern Sivajilingam, dock tros bomben ha varit riktad mot en högre säkerhetsofficer i området.

Ikväll blir det till att koppla av med några glas arrack på Hilton Hotel eftersom internetkopplingen i närheten av YMCA nu varit avstängd i några dagar. Hilton har åtminstone en fungerande uppkoppling även om man måste betala för den (internet-abstinens).

No comments: