Monday, December 10, 2007

Mediarepresentanter protesterar mot begränsad mediafrihet

På dagen för firandet av mänskliga rättigheter (måndag 10 december) marscherade företrädare för olika mediaorganisationer och fackföreningsgrupper till ministeriet för massmedia och information i Colombo. Editor's Guild, Newspapers Owner's Society, The Federation of Media Employer's Trade Union, The Free Media Movement, The Sri Lanka Muslim Media Forum, The Sri Lanka Tamil Journalist Association och The Sri Lankan Working Journalist Association protesterade mot det som de samlade representanterna menar är en inskränkt mediafrihet i Sri Lanka.

Vid ankomsten till ministeriet stoppades demonstrationståget av befintliga poliser och vakter. Efter lite tumult så fick demonstranterna övertaget och öppnade järngrinden för att ta sig vidare till ministeriebyggnaden där en petition överlämnades till mediaministern.

The Free Media Movements representant Sunanda Deshapriya förklarade att petitionen var ett förslag till mediaministern om att gemensamt kunna ta fram förslag till lagar för mediafrihet i landet samt att få till stånd ordentliga brottsutredningar av de attacker, mord och trakasserier som skett mot både mediainstitutioner och dess anställda. Under de två senaste åren har 11 journalister och mediamedarbetare dödats, dessa dödsfall har inte ens någon påbörjad utredning förklarade Sunanda.























Sunanda Deshapriya, representant för The Free Media Movement

No comments: